Lihatiedotuksen tiedotteet

Suomalaisen lihan kulutus on kestävää

Ruoka ravitsee, maistuu hyvältä ja on elämälle välttämätöntä. Ruoka myös puhuttaa ja nyt otsikoissa ovat erityisesti eläinperäisen ruuan ja varsinkin ...
22.3.2019
Lue lisää

Lihantuotanto säilyi lähes edellisvuoden tasolla vuonna 2018

 Vuonna 2018 lihaa tuotettiin Suomessa reilu 393 miljoonaa kiloa, prosentin vähemmän kuin vuonna 2017, kertoo Luonnonvarakeskus Luke.  Naudan- ja siipikarjanlihantuotanto kasvoi ja sianlihantuotanto laski. 

28.2.2019
Lue lisää

Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan turvallisuuteen on kasvanut

Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan turvallisuuteen on kasvanut. Suomalaisen lihan turvallisuuteen luottaa 82 prosenttia kuluttajista, kaksi prose...
22.2.2019
Lue lisää

Lihan asema suomalaisessa ruokavaliossa on edelleen vakaa

Suurin osa, 93 prosenttia suomalaisista syö lihaa jossain muodossa. Vähintään useamman kerran viikossa lihaa syödään 79 prosentissa kotitalouksista. L...
21.1.2019
Lue lisää

Lihatiedotus Twitterissä

Lihatiedotus - Twitter Twitter

@lihatiedotus: Kun löydetään toimivat työkalut, suomalaisilla nautakarjatiloilla on paljon mahdollisuuksia olla osa #ilmastonmuutos'ksen ratkaisua. #nurmi #hiilensidonta #biodiversiteetti #vesistönsuojelu #suomalaistalihaa @LukeFinland https://t.co/uVS3TjF1l4 Lue lisää

26.3.2019
Lihatiedotus - Twitter Twitter

@lihatiedotus: On tärkeää osata erottaa suomalaisen ja globaalin #liha'ntuotannon erot. Suomalainen tuotanto on kestävää ja omissa käsissämme. Oman tuotantomme avulla voimme varmimmin vaikuttaa syömämme ruuan #ilmastovaikutus'ten vähentämiseen. #suomalaistalihaa https://t.co/vVdnCAVwcQ https://t.co/WND1wjfaWx Lue lisää

22.3.2019
Lihatiedotus - Twitter Twitter

@lihatiedotus: Neljä viidestä suomalaisesta pitää tärkeänä syödä suomalaista ruokaa. Olosuhteemme sopivat karjankasvatukselle, 80 % syödystä #liha'sta on #suomalaistalihaa. Se tuo työtä ja ruokaturvaa koko Suomelle. Kun syö suomalaista lihaa, tietää mitä syö. #ilmasto https://t.co/GaXPQn8Ft6 Lue lisää

20.3.2019
Lihatiedotus - Twitter Twitter

@lihatiedotus: Lihaveroa tehokkaampia keinoja maatalouden päästöjen hillitsemiseksi olisivat mm. turvepeltojen raivauksen lopettaminen ja hiilen tehokas sidonta, sanoo prof. Ollikainen. #ilmastobaro #suomalaistalihaa on tärkeä osa monipuolista ja kestävää ruokavaliota. https://t.co/01r9rCkKvO Lue lisää

19.3.2019