Possu

 

Ruhon leikkuutavat vaihtelevat jonkin verran eri maissa. Leikkuutavat perustuvat eri maiden ruokakulttuureihin ja  -tapoihin.

Suomessa possu leikataan yleensä näin

 

 

Etuselkä eli kassler

Etuselkää eli kassleria voidaan kypsentää kokonaisena uunissa. Sopii hyvin myös erilaisiin liha-kasvispatoihin. Grillikyljykset ja talouskyljykset ovat viipaloitua luutonta etuselkää.  

Kyljysselkä

Luullisesta kyljysselästä leikataan useimmiten porsaankyljyksiä. Selkäpala käy myös kokonaiseksi uunipaistiksi.

Ulkofilee

Ulkofilee (~kyljysselkä ilman luuta) sopii kokonaisena uunipaisteiksi ja viipaloituna erilaisiksi leikkeiksi.

Sisäfilee

Sisäfilee on kaikkein murein possun osa. Viipaloituna se sopii leikkeiksi ja noiseteiksi. Paloina se sopii hyvin vartaisiin. Sisäfilee on nopea kypsentää myös kokonaisena uunissa tai grillissä. 

Kylki

Kylki on tuttua paahto- eli grillikylkeä levymäisenä palana, jossa luut voivat olla mukana (ribsit). Luuttomaksi leikatusta kyljestä saadaan myös maukasta kastikelihaa, ns. läskisoosilihaa. 

Lapa

Lapa sopii käytettäväksi paistin tavoin. Se sopii isoina paloina uunipaistiksi, kuutioina karjalanpaistiin, viipaleina ja suikaleina muihin uuni- ja pataruokiin. 

Kinkku

Kinkku voidaan leikata ulko-, kulma-, sisä- ja paahtopaisteiksi, jotka kypsennetään kokonaisina uunissa tai keittämällä. Paistista leikatut viipaleet käyvät myös leikkeiksi ja suikalelihaksi. 

Potkat ja sorkat

Potkat voidaan kypsentää kokonaisena uunissa. Tyypillinen potkaruoka on saksalainen Eisbein, joka tarjotaan hapankaalin kanssa. Sorkat ovat klassinen hernekeiton raaka-aine sellaisenaan tai savustettuina. 

Pää

Päästä voidaan irrottaa myös poskilihakset, possun posket, jotka kypsyvät mureiksi uunissa.