Pieni pihvisanasto

Chateaubriand

Naudan sisäfileen keskiosan paksusta päästä leikataan poikkisyin 3-4 cm:n paksuisia viipaleita, jotka paistetaan pannulla halutun kypsyisiksi.

Entrecôte eli välikyljys

Naudan raakakypsytetystä etuselästä tai ulkofileestä leikataan noin 2 cm:n paksuisia pihvejä, jotka paistetaan pannulla tai grillissä puolikypsiksi.

Filee Mignon

Naudan sisäfileen kapenevasta kärjestä leikataan noin 2 cm:n korkuisia pihvejä. Pihvit ovat pieniä, joten yhdessä annoksessa on yleensä kaksi pihviä, jotka tarjotaan usein paahdetun leipäviipaleen päällä.

Lehtipihvi

Naudan ulkofileestä tai -paistista leikatut noin 1,5 cm:n paksuiset viipaleet nuijitaan ohuiksi ja paistetaan nopeasti molemmilta puolilta.

Pippuripihvi

Naudan sisäfileepihvi, jonka pinnalle rouhitaan erilaisia pippureita. Liekitetään usein konjakilla ja haudutetaan kermakastikkeessa haluttuun kypsyysasteeseen.

Sipulipihvi

Hieman lehtipihviä paksumpi pihvi, jonka päälle laitetaan runsaasti haudutettuja sipulirenkaita.

Tartarpihvi

Tehdään raa'asta naudan sisäfileestä terävällä veitsellä riipimällä ja maustetaan suolalla, pippurilla ja worchester-kastikkeella. Pihvi tarjoillaan raa'an munankeltuaisen ja raakojen sipulirenkaiden kanssa.

Tomahawk-pihvi

Tomahawk eli inkkaripihvi on iso, noin kilon painoinen naudan kyljys, johon on jätetty pitkä luu. Yhdestä pihvistä riittää usealle syöjälle.

T-luupihvi

Naudan 2-6 sentin paksuiseksi viipaleeksi leikattua fileeselkää, jossa on mukana sisä- ja ulkofileetä. T-luupihvi on parhaimmillaan grillauksessa.

Tournedos

Naudan sisäfileen kapenevasta päästä leikataan noin 5-6 cm korkea pihvi, joka voidaan silavoida tai sitoa muotoonsa paistamisen ajaksi.