Lihatiedotus » Vietä vappua grillaten

Vietä vappua grillaten

Vappuna viihdytään terasseilla ja nautitaan hyvästä ruuasta. Samalla on hyvä aika käynnistää grillikausi ja yllättää vieraat laadukkailla makkaraherkuilla. Makkara maistuu kaikille ja on helppoa, valmista ruokaa suoraan paketista grilliin.

Perinteisen perunasalaatin kyytipojaksi sopivat tirisevän herkullisiksi grillatut nakit. Mehukkaat grillimakkarat kaipaavat seurakseen vain vahvaa sinappia ja raikasta, rapeaa salaattia. 

- Makkara valitaan ennen kaikkea hyvän maun ja lihapitoisuuden takia, kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta. Tulevana kesänäkin laadukkaiden, lihaisten makkaroiden suosion uskotaan jatkuvan. Kesän makkarauutuuksia ovat muun muassa kuorettomat grillimakkarat, pekoniin kääräistyt makkarat ja erilaiset juustoiset makkarat. Viime kesänä suureen suosioon nousseet raakamakkarat ovat saaneet uusia, maistuvia makuja.

Kesä on grillimakkaroiden parasta sesonkiaikaa ja yli 60 prosenttia Suomessa myydyistä makkaroista myydään kesäkuukausien aikana. SELMA* -seurantapalvelun keräämien tietojen mukaan teollisuus toimitti kauppoihin kesällä 2011 yhteensä 13,9 miljoonaa kiloa grillimakkaroita. A-luokan makkaroiden osuus oli noin puolet kaikista grillimakkaroista. Myynti oli suurinta kesäkuussa ja erityisesti juhannusviikolla, jolloin kauppoihin toimitettiin lähes miljoona kiloa makkaraa.

* SELMA on Analyse²:n ja Suomen Elintarviketeollisuuden Tietopalvelu ETU Oy:n yhteistyössä toteuttama elintarvikemarkkinoiden seurantapalvelu, joka perustuu tavarantoimittajilta saatuun toimitustietoon.

Lisätietoja: Lihatiedotus, Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fiJulkaistu: 26.04.2012