Juhannusviikolla grillimakkaraa toimitetaan kauppoihin noin 1,5 miljoonaa kiloa

Julkaistu 13.06.2022

Grillimakkara pitää pintansa suomalaisten juhannusherkkuna. Juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa (*) grillimakkaroita.  

Makkara on suomalaisten juhannusruokien ykkösherkku. Hieman yli puolet vuoden grillimakkaroiden myynnistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa.  

Vuonna 2021 suomalaiset söivät noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa (**). Tämä tarkoittaa, että grillimakkaroita kulutettiin noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.  

Kotimaisesta lihasta valmistettuja grillimakkaroita on saatavilla moneen makuun. Useissa makkaroissa lihaa on jopa 90 prosenttia ja makumaailmasta löytyy vaihtoehtoja niin tulisen, juustoisen kuin yrttisenkin makkaran ystäville.  

Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta. Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä rauhassa, ettei makkara pala. 

(*)Lihatiedotuksen jäsenyritykset 

(**)Atria Markkinanäkemys 2019-2021 

Lisätietoja: Anni-Mari Syväniemi, p. +358 50 511 8909, info@lihatiedotus.fi

» Takaisin uutisiin