Lihankulutus Euroopassa

Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Lisäksi vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Kypsänä syödyn lihan määrä on reilu 50 % luullisen lihan määrästä.

Lihankulutus EU-maissa 2016, kg / hlö luullista lihaa

 Maa Nauta    Sika     Siipik.   Lammas Muu liha Liha yht.
 Tanska 25 51 24 0,9 7 107
 Espanja 13 51 31 2,2 10 107
 Itävalta 16 51 21 1,2 9 99
 Portugali 17 37 39 2,3 2 98
 Italia 22 37,5 19,3 1 11 91
 Irlanti 22 27 31 3,4 7 91
 Ranska 24 29 26,8 2,8 8 91
 EU-15 km 18 37 24,7 2,2 8 90
 Puola 4 51,2 30 1 2 88
 Saksa 14 50 19,8 0,9 3 88
 Iso-Britannia 17 23 28,7 4,6 15 87
 Unkari 8 47,6 30,8 1 0 87
 EU-28 km 16 41 22,5 2,2 4 86
 Ruotsi 21 31 19,9 1,5 8 81
 Belgia 14 34 31 1,1 0 80
 Alankomaat      17 35 22,1 1,1 5 79
 Suomi 19,2 34,6 23,5 0,7 0 78
 Tsekki 10 41 23 0,2 3 77
 Kreikka 14 26 20,2 7,2 9 77
 Slovenia 19 26 22,5 1,0 0 76
 Kroatia 12 38 15 0,5 0 65

 


 




Lähteet: Eurostat, AMI, Suomen Gallup Elintarviketieto Oy