Kolme viidestä kotitaloudesta ostaa kotimaisen joulukinkun

Julkaistu 13.12.2019

 

Kinkku on joulupöydän kestoherkku. Kolmeen neljästä kotitaloudesta hankitaan tänäkin jouluna kinkku. Kinkun ostavista talouksista 59 prosenttia ostaa kotimaisen kinkun. Kaksi prosenttia valitsee ulkomaisen kinkun ja yhdeksälle prosentille alkuperällä ei ole väliä.

Lihatiedotuksen teettämän joulukinkun ostoaikomuksia selvittäneen tutkimuksen mukaan noin 75 prosenttia suomalaisista kotitalouksista ostaa joulukinkun. Kinkun ostavista talouksista 59 prosenttia ostaa kotimaisen kinkun, yhdeksälle prosentille alkuperällä ei ole väliä. Kaksi prosenttia talouksista on päättänyt ostaa ulkomaisen kinkun ja kuusi prosenttia on epävarma kinkkuhankinnoissaan.

Jos kinkkua ei hankita, noin joka kolmas talous korvaa sen jollakin muulla ruualla. Useimmiten kinkun korvaa kalkkuna, kala, riista, kasvikset, tofu, seitankinkku tai muu liha. Reilu puolet talouksista ei korvaa kinkkua mitenkään.

Lisätietoja: Lihatiedotus, Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, www.lihatiedotus.fi

Lähde: Joulukinkun ostoaikomukset 2019, Kantar TNS Agri Oy. Tutkimus tehtiin 15.-20.11.2019 ja siihen vastasi 1 176 yli 18-vuotiasta suomalaista, pl Ahvenanmaa. Virhemarginaali on +/- 3.

 

 

» Takaisin uutisiin