Valitse suomalaista lihaa, silloin tiedät mitä syöt

Julkaistu 26.05.2020

 

Suomalaisessa lihantuotannossa antibiootteja ei käytetä ennaltaehkäisevästi tai rutiininomaisesti, vaan ainoastaan yksittäisten eläinten sairauksien hoitoon. Silloinkin käyttö on valvottua ja aina eläinlääkärin määräämää.

Joissakin maissa antibiootteja käytetään rutiininomaisesti lisäämään eläinten kasvua ja ehkäisemään sairauksia. Antibioottien rutiinikäytön pelätään lisävään ihmisillekin vaarallisten, antibiooteille vastustuskykyisten bakteereiden lisääntymistä.

Lainsäädäntömme takaa, että lihantuotannossa antibiootteja ei käytetä ennaltaehkäisevästi. Lääkkeitä käytetään vain yksittäisten eläinten sairauksien hoitoon, valvotusti ja aina eläinlääkärin määräyksestä. Porsaiden ja broilereiden kasvatuksessa antibiootteja ei käytetä lainkaan. 

Suomalaisessa lihantuotannossa antibioottien ja muidenkin eläinlääkkeiden tarve on vähäinen. Eläinten kasvatuksessa keskitytään sairauksien ennaltaehkäisyyn järjestelmällisen terveydenhuoltotyön ja huipputasoa olevan tuotantohygienian avulla. Pitkäjänteisen työn ja osaavien tuottajien avulla monet tavalliset eläintaudit on saatu Suomessa taltutettua lähes kokonaan. Lihantuotantomme on pääosin tuottajan ja yrityksen välistä sopimustuotantoa. Se on tiukasti valvottua, läpinäkyvää ja jäljitettävää tuotantotilalle ja jopa yksittäiseen eläimeen asti. Suomalainen liha on turvallinen valinta.

Lisätietoja: Lihatiedotus, Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi

https://www.lihatiedotus.fi/vastuullisesti-ja-kestavasti-suomalaista/10-syyta-valita-suomalainen-liha.html

» Takaisin uutisiin