Makkara on juhannuksen kestohitti - jokaiseen talouteen ostetaan 1,5 pakettia grillimakkaroita

Julkaistu 18.06.2018Grillimakkara on suomalaisten juhannusruokien kestohitti. Juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita eli 3,8 miljoonaa pakettia. Jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen ostetaan juhannuksena 1,5 pakettia grillimakkaroita.

Makkara on yksi suomalaisten suosituimmista grillattavista. Makkara maistuu erityisesti grillikauden alussa ja huipentuu juhannukseen. Lihatiedotuksen jäsenyrityksistä kerrotaan, että juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita eli 3,8 miljoonaa 400 gramman pakettia. Jokainen suomalainen talous ostaa siten noin 1,5 pakettia grillimakkaroita juhannukseksi.

”Valtaosa makkaroista on edelleen perinteisiä grillimakkaroita, vaikka raakamakkaroiden kulutus kasvaakin kovaa vauhtia,” kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta. Raakamakkaroiden osuus on pieni, noin prosentti koko grillimakkaramarkkinasta.

Grillaus on hyvin sääsidonnaista. Kun on lämmintä, ruokaa tehdään useammin ulkona kesäkeittiöissä ja grilleissä. ”Juhannuksena kuitenkin grillataan, oli sää mikä tahansa,” uskoo Stirkkinen.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567

Vuoden 2017 grillikaudella kauppoihin toimitettiin SELMA-seurantapalvelun tilastojen mukaan 14,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita. Makkaroissa arvostetaan makua ja lihapitoisuutta. Makkaroiden raaka-aineet ja lihapitoisuus vaihtelevat makkaroittain ja tuotekohtaiset tiedot selviävät pakkauksista.

» Takaisin uutisiin