Liha on ravinteikasta ruokaa ihan luonnostaan

Julkaistu 04.10.2019


Hyvä ja monipuolinen ruoka syntyy tuoreista raaka-aineista
, maistuu herkulliselta ja houkuttelee syömään. Hyvä ruoka on värikäs ja monipuolinen kokonaisuus, josta saa sopivasti energiaa ja riittävästi tärkeitä ravintoaineita. Liha on tärkeä osa monipuolista ruokavaliota. Siinä on luonnostaan lähes kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Lihaan ei tarvitse lisätä mitään.

Lihassa on lähes kaikki ravintoaineet, joita ihminen tarvitsee: energiaa, rasvaa sekä laadukasta proteiinia, B-ryhmän vitamiineja, rautaa, sinkkiä ja muita kivennäisaineita hyvin imeytyvässä muodossa. Lihaan ei tarvitse lisätä mitään.

Vaikka suomalaisten aikuisten ruokatottumukset ovat FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan joiltakin osin huonontuneet, proteiinin saanti on keskimäärin riittävää. Hyvälaatuista proteiinia saadaan lihan ohella maidosta, kalasta ja kananmunista sekä palkokasveista. On kuitenkin väestöryhmiä, esimerkiksi laitoshoidossa olevat, vähän liikkuvat vanhukset, joiden riittävään, laadukkaan proteiinin saantiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Proteiini on tärkeää lihaskunnon ja liikuntakyvyn ylläpitämisessä. Proteiinia saa helpoiten tutuista, maistuvista ruuista, lihasta ja maidosta. Samalla turvataan myös raudan, jodin ja B12-vitamiinin saantia.

Kokonaisuus ratkaisee ruuassakin. Monipuolinen, vaihteleva, runsaasti kasviksia ja suosituksen mukaisesti lihaa sisältävä ruokavalio on hyväksi kaikkien terveydelle. Kun syö lihaa, kannattaa syödä suomalaista lihaa. Suomalainen lihantuotantoketju tehokas, kestävä, läpinäkyvä ja jäljitettävä tuotantotilalle asti.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi, www.lihatiedotus.fi

» Takaisin uutisiin