Lempeä lämpö ja puhdas grilli ovat onnistuneen grillauksen avaimia

Julkaistu 08.06.2020

 

Grillaus on kivaa ja lähes kaikkea voi grillata: lihaa, makkaraa, juustoa, leipää, kasviksia ja hedelmiä. Grillaus onnistuu, kun mielessä on maltti, grillattavaan tuotteeseen sopiva lämpötila ja puhdas grilli.

Juhannus lähestyy ja silloin nostetaan viimeisetkin grillit esiin. Jokainen osaa grillata, kun muistaa muutaman perusasian: tuotteen mukaan sovitettu lämpötila, puhdas grilli ja käden ulottuvilla olevat sammutusvälineet.

Maltti on valttia

Kevyen lempeä ja maltillinen kypsennys on parasta kaikille grilliruuille. Isot lihanpalat, esimerkiksi ribsit kannattaa esikypsentää uunissa tai keittämällä ja viimeistellä grillissä. Näin grillausaika lyhenee ja lopputulos on mehevä.

Puhdistus aina käytön jälkeen

Grilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Säännöllinen puhdistus pidentää grillin käyttöikää. Puhdistus käy helposti, kun sen tekee grillin ollessa vielä hieman lämmin. Silloin palanut ruoka irtoaa ilman suurta jynssäystä. Laiskan puhdistajan pelastavat ritilän tai tason päälle laitettava grillauskivi tms. alusta, leivinpaperi, folio tai foliovuoat. Myös liian marinadin pyyhkäisy lihan pinnasta ennen kypsennystä vähentää marinadin tippumista ja palamista kiinni grilliin.

Kunnon grillaaja varaa grillin viereen riittävät sammutusvälineet turvallisuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi, www.lihatiedotus.fi

» Takaisin uutisiin