Kuluttajat luottavat suomalaisen lihan turvallisuuteen ja jäljitettävyyteen

Julkaistu 13.03.2018

Valtaosa, noin 80 prosenttia suomalaisista luottaa suomalaisen lihan turvallisuuteen. Kolme neljästä kuluttajasta uskoo myös, että lihan jäljitettävyys maatilalle asti on hyvällä tasolla. Luottamus palasi pienen notkahduksen jälkeen parin vuoden takaiselle tasolle.

Suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia siitä, miten liha on tuotettu ja minkälaisen elämän eläin on elänyt. Lihayritykset haluavat tarjota kuluttajille suomalaista, maukasta ja turvallista lihaa, jonka tuotantoketju on läpinäkyvä ja alkuperä on jäljitettävissä.

Lihatiedotuksen teettämässä Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2017 -tutkimuksessa selvitettiin muun muassa kuluttajien mielipiteitä eläinten kasvatuksesta maatiloilla.  Tulosten mukaan valtaosa, noin 80 prosenttia kuluttajista luottaa suomalaisen lihan turvallisuuteen. Kolme neljästä kuluttajasta uskoo myös, että lihan jäljitettävyys maatilalle asti on hyvällä tasolla. Luottamus palasi edellisvuoden pienen notkahduksen jälkeen parin vuoden takaiselle tasolle.

Suomessa lihantuotanto on pitkälti tuottajan ja lihayrityksen välistä sopimustuotantoa, joka varmistaa lihan turvallisuuden ja jäljitettävyyden eläimen elinkaaresta olosuhteineen tuotantoon asti. Seuranta on tehokasta ja kattavaa, jolloin mahdollisissa poikkeustapauksissa pystytään toimimaan nopeasti.

Lähde: Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2017, Kantar TNS Agri Oy. Tutkimus tehtiin 22.-27.9.2017 ja siihen vastasi 1 001 yli 15-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on +/-3%.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, www.lihatiedotus.fi

» Takaisin uutisiin