Kesäkuu on kuumin grillikuukausi

Julkaistu 08.06.2017

Suomalaiset ovat grillaajakansaa ja yksi kesägrillien varmimmista herkuista on grillimakkara. Kuumin kuukausi on kesäkuu, jolloin grillimakkara kypsyy lähes kaikissa grilleissä.

Grillikaudella 2016 Suomessa myytiin lähes 15 miljoonaa kiloa makkaraa. Kuumin kuukausi oli kesäkuu, jolloin kauppoihin toimitettiin makkaroita lähes kolmannes koko kauden määrästä. Reilu puolet makkaroista oli runsaasti lihaa sisältäviä ja loput perinteisiä grillimakkaroita.

Siipikarjan suosion kasvu näkyy makkaroissakin

”Aiemmin makkaraan käytettiin sian- ja naudanlihaa ja maut olivat mietoja”, kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta.  ”Nyt mausteita käytetään rohkeasti ja makkaravalikoima on muutenkin monipuolistunut.  Tänä kesänä siipikarjan ja kasvisten suosio näkyy jo grillimakkaroissakin. Tarjolla on aiempaa enemmän broilerimakkaroita. Uutta ovat porkkanaa sisältävät makkarat. Mausteiset ja runsaasti lihaa sisältävät rouheat makkarat ovat myös vahvistaneet suosiotaan”, jatkaa Stirkkinen.

Vaikka suomalaiset ovatkin ottaneet grillauksen omakseen, grillaus on hyvin sääsidonnaista. ”Kylmän alkukesän jälkeen suurin grillausinto on joiltakin saattanut sammua, mutta viimeistään juhannuksena grillit kuitenkin taas sytytetään ja ritilöillä tirisevät maukkaat makkarat”, uskoo Stirkkinen.

Myyntiluvut on koottu Analyse²:n ja Suomen Elintarviketeollisuuden Tietopalvelu ETU Oy:n SELMA-seurantapalvelusta, joka perustuu tavarantoimittajien antamaan tietoon.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, Lihatiedotus, p. 050 560 2567, www.lihatiedotus.fi

Makkarafaktaa

  Grillikausi   Huhti-syyskuu
  Grillikausi 2016, myynti                           15 miljoonaa kiloa
  Grillimakkara   Luonnonsuoleen tehty ruokamakkara. Lenkkiä pienempi,
  mutta nakkia suurempi. Sopii nimensä mukaisesti
  erinomaisesti grillattavaksi.
  Grillimakkaratrendit 2017                            

  Broilerista tehdyt makkarat
  Rouheat, runsaasti lihaa sisältävät makkarat
  Kasviksia sisältävät makkarat

  Lihapitoisuus   Vaihtelee makkaroittain, selviää pakkauksesta.
  Liharaaka-aine/aineet   Vaihtelevat makkaroittain, selviävät ainesosaluettelosta.

 

» Takaisin uutisiin