Asia on pihvi

Julkaistu 17.07.2018Mistä on paras grillipihvi tehty? Hyvästä, suomalaisesta lihasta, kuumasta grillistä, sopivasta kypsyysasteesta ja mukavasta maustamisesta. Paras pihvi ei myöskään odota syöjäänsä.

Perinteinen pihvi tehdään hyvin raakakypsyneestä naudan sisä- tai ulkofileestä. Lihaa ei tarvitse nuijia, vaan pihveistä saa sopivan muotoisia ja korkuisia käsin painelemalla. Grillin paistotaso kuumennetaan kunnolla kuumaksi ja pihvit paistetaan öljyn ja voin seoksessa.

Rare, medium vai well done?

Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin lämpötilasta grilliin laitettaessa, paistolämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta. Hyvä muistisääntö pihvin paistoon on sentti per minuutti.  Pihvi on mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava, medium. Mediumiksi pihvi paistuu 2-3 minuutin paistolla puoleltaan. Sisältä punainen pihvi, rare, paistuu muutamassa minuutissa. Läpikypsä pihvi, well done, on sisältä harmaa. Kypsäksi pihvin paistaa 4-5 minuutissa per puoli.

Paras pihvi ei odota syöjäänsä. Pihvit kannattaakin laittaa grilliin vasta sitten, kun kaikki muu on valmista: pöytä katettu, lisäkkeet tehty ja ruokailijat saapuneet.

Kun valitset suomalaista lihaa, tiedät mitä syöt. Suomalaisen lihan tuotantoketju on läpinäkyvä ja jäljitettävä, usein tuotantotilalle asti.

Lisätietoja: Lihatiedotus, Riitta Stirkkinen, p 050 560 2567

» Takaisin uutisiin