Lihankulutus Euroopassa

Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Kun vielä vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen, syödyn lihan määrä on noin 50 % luullisen lihan määrästä.

 

Lihankulutus EU-maissa 2018 * kg/hlö luullista lihaa yht.
 

* = ennakkotieto, ** = vuoden 2017 tieto ,  .. = tietoa ei käytettävissä 1) Kantar TNS Agri Oy

 

Lihankulutus EU-maissa 2012-2018, kg/hlö luullista lihaa yht.
 


 

a = Luxemburgin luvut sisältyvät Belgian lukuihin, b = 2010 tieto I c = 2011 tieto
 .. = tietoa ei käytettävissä, 1) = Kantar TNS Agri Oy

Lihalajikohtainen kulutus on koottu  pdf-tiedostoon.

Lähteet: Suomen Gallup Elintarviketieto / Kantar TNS Agri Oy:n Elintarviketalous-julkaisut 2013, 2014, 2015, 2016 , 2017 ja 2018 / Eurostat, AMI, MEG ja Kantar TNS Agri Oy