Lihankulutus Euroopassa

Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Kun vielä vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen, syödyn lihan määrä on noin 50 % luullisen lihan määrästä.

 

Lihankulutus EU-maissa 2019, kg/hlö luullista lihaa yht.
 

1) Kantar TNS Agri Oy *2018 tieto

 

Lihankulutus EU-maissa 2014-2019, kg/hlö luullista lihaa yht.
 


 

a = Luxemburgin luvut sisältyvät Belgian lukuihin,  .. = tietoa ei käytettävissä, 1) = Kantar TNS Agri Oy

EU 28-maiden lihalajikohtainen kulutus on koottu pdf-tiedostoon.

Lähteet: Suomen Gallup Elintarviketieto / Kantar TNS Agri Oy:n Elintarviketalous-julkaisut 2013-2020 / Eurostat, AMI, MEG ja Kantar TNS Agri Oy