Lihankulutus Euroopassa
Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Kun vielä vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen, syödyn lihan määrä on noin 50 % luullisen lihan määrästä.
Lihankulutus EU-maissa 2019, kg/hlö luullista lihaa yht.
1) Kantar TNS Agri Oy 2) Luxemburgin tiedot sisältyvät Belgian lukuun
Lihankulutus EU-maissa 2014-2019, kg/hlö luullista lihaa yht.
a = Luxemburgin luvut sisältyvät Belgian lukuihin, .. = tietoa ei käytettävissä, 1) = Kantar TNS Agri Oy
EU 28-maiden lihalajikohtainen kulutus on koottu pdf-tiedostoon.
Lähteet: Suomen Gallup Elintarviketieto / Kantar TNS Agri Oy:n Elintarviketalous-julkaisut 2013-2020 / Eurostat, AMI, MEG ja Kantar TNS Agri Oy