Lihatiedotus » Media » Tiedotteet

Ajankohtaista

Lasten ruokakouluissa opitaan, mistä liha tulee

18.05.2015
Kesän ruokakoulut täyttyvät sadoista innokkaista lapsista. Ruokakouluissa opitaan suomalaisen ruoan alkuperästä, raaka-aineista ja  ruokaketjun toimijoista ruoan reittien kautta. Tänä... Lue lisää

Vappuna grillataan - satoi tai paistoi

27.04.2015
Suomalaiset ovat grillikansaa ja monet käynnistävät grillikauden juuri vappuna, satoi tai paistoi. Vaivattominta on grillata makkaraa, kotikeittiöiden suosituinta grillattavaa. Myös muut sormin... Lue lisää

Suomalaisten lihan kulutus säilyi vakaana vuonna 2014

09.04.2015
Vuonna 2014 Suomessa kulutettiin noin 74,6 kiloa henkeä kohden luullisena lihana laskettuna ja määrä säilyi edellisvuoden tasolla. Myös lihaa syövien määrä pysyi lähes ennallaan, 95... Lue lisää

Pääsiäinen on lampaanlihan huippusesonkia

26.03.2015
Lampaanliha on löytänyt tiensä suomalaisiin pääsiäispöytiin ja pääsiäisenä lampaanlihan kulutus on kovimmillaan. Silloin lampaanlihaa kulutetaan lähes puolet koko vuoden kulutuksesta... Lue lisää
Kuva Antti Hallakorpi

Tutkimus: Karjalanpaisti ja makaronilaatikko ovat kotiruokasuosikkeja sukupolvesta toiseen

24.03.2015
Karjalanpaisti, makaronilaatikko ja karjalanpiirakka ovat suomalaisten suosituimpia lapsuuden kotiruokia. Kolmikko keräsi lähes 40 % kaikista annetuista äänistä.

Suomalaisi... Lue lisää

Evira muistuttaa: Siipikarja on suojattava lintuinfluenssalta

26.02.2015
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira muistuttaa, että siipikarja on pidettävä sisätiloissa lintujen kevätmuuton aikana. Suojauksen tarkoituksena on estää lintuinfluenssatartunnat. Siipikarja... Lue lisää

Siipikarjanlihan tuotanto kasvoi jälleen ennätyslukemiin

07.02.2015
Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi ennätyskasvuaan. Viime vuonna Suomessa tuotettiin siipikarjanlihaa reilu 113 miljoonaa kiloa, kaksi prosenttia edellisvuotta enemmän. Valtaosa tuotannosta, yli 90... Lue lisää
Kuva: Teppo Johansson

Suolaa vasta lautasella

05.01.2015
Ruuasta saatavan suolan saantiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suolan sisältämä natrium nostaa verenpainetta. Liharuokia ei silti kannata valmistaa täysin ilman suolaa, sillä jo... Lue lisää