Lihatiedotus » Media » Tiedotteet

Ajankohtaista

Lampaanlihan kulutus on huipussaan pääsiäisenä

07.04.2014
Viime vuonna Suomessa syötiin yhteensä 3,4 miljoonaa kiloa lampaanlihaa luullisena lihana laskettuna. Kulutus oli aiempien vuosien tapaan suurimmillaan pääsiäisenä, jolloin kulutettiin lähes... Lue lisää

Siipikarjanlihan tuotanto kasvoi ennätyslukemiin vuonna 2013

28.02.2014
Lihaa tuotettiin 388 miljoonaa kiloa vuonna 2013, mikä on reilun prosentin enemmän kuin vuonna 2012. Sian- ja siipikarjanlihan tuotanto kasvoi, mutta naudanlihaa tuotettiin lähes sama... Lue lisää

Suomessa lihaa syödään kohtuullisesti ja lähes suosituksen mukaan

24.01.2014
Tuoreissa ravitsemussuosituksissa annetaan suositus punaisen lihan ja lihavalmisteiden käytölle. Punaista lihaa (porsas, nauta ja lammas) ja lihavalmisteita kehotetaan käyttämään kohtuullisesti... Lue lisää
Kuva: Antti Hallakorpi

Kuluttajien käsitys lihan terveellisyydestä on parantunut

19.01.2014
Kuluttajat arvioivat lihan terveellisyyttä Suomen Gallup Elintarviketiedon tekemässä tutkimuksessa, joka selvitti lihan kulutukseen vaikuttavia tekijöitä marraskuussa 2013. Lihaa pidetään... Lue lisää