Lihatiedotus » Media » Tiedotteet

Ajankohtaista

Joulukinkku (Kuva: Toni Härkönen)

Paista kinkku meheväksi

15.12.2014
Kotoisan maukas joulukinkku on suomalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan. Mehukkain kinkku syntyy, kun jäisen kinkun  antaa sulaa tasaisesti ja hitaasti. Matalassa lämmössä... Lue lisää

Kinkku on joulupöydän kirkas kunkku

26.11.2014
Joulukinkulla on pysyvä paikka suomalaisten joulupöydissä vuodesta toiseen. Tänäkin jouluna noin seitsemään kotitalouteen kymmenestä aiotaan hankkia kinkku. Kinkun ostavista talouksista... Lue lisää

Suomalaisilla sikatiloilla antibiootteja käytetään vain hyvin vähän

14.11.2014
Lihasikojen lääkkeiden käyttötarve on Suomessa vähäinen. Eläimiä lääkitään vain todetun tarpeen mukaan, sairauksien ennaltaehkäisyyn tai kasvun edistämiseen antibiootteja ei käytetä.... Lue lisää
Kuva Antti Hallakorpi

Karjalanpaisti onnistuu ja maistuu

16.10.2014
Karjalanpaistin tuntevat kaikki ja siitä on lähes niin monta reseptiä kuin on tekijääkin. Yksi tekee sen pelkästään naudanlihasta. Toinen lisää joukkoon sianlihaa ja kolmas vielä lammasta.... Lue lisää

Lihatiedotuksen puhelinnumerot muuttuvat

10.10.2014
Lihatiedotuksen lankapuhelin on jäänyt pois käytöstä ja tästä lähtien meidät tavoittaa numerosta
050 560 2567. Verkkosivuosoitteemme  on edelleen www.lihatiedotus.fi  ja... Lue lisää

Evira muistuttaa: Älä tuo afrikkalaista sikaruttoa Suomeen

16.09.2014
Afrikkalainen sikarutto (ASF, African Swine Fever) on sioille tappava tauti, joka jatkaa leviämistään uusiin maihin ja uusille alueille vastustustoimista huolimatta. Taudin pelätään leviävän... Lue lisää

Jauheliha on lasten suosikki

01.09.2014
Liha ja liharuuat ovat lasten mieleen. Ylivoimainen ykkönen on jauheliha. Kakkoseksi kiilasi kana tai broileri ja kolmantena ovat makkara ja nakit.

Jauhelihan suosio on kasvussa ja... Lue lisää

Suomessa lihan kulutus on kohtuullista

20.08.2014
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio on monipuolinen, vaihteleva ja kohtuullinen. Yksittäiset ruoka-aineet eivät edistä tai heikennä terveyttä, vaan ruokavalion kokonaisuus... Lue lisää

Venäjälle tuotettuja elintarvikkeita saa myydä Suomessa

11.08.2014
Joitakin Suomessa Venäjän vientiin tuotetuista elintarvikkeista saa Venäjän tuontikiellon takia myydä Suomessa venäjänkielisissä pakkauksissa. Eviran päätöksen mukaan kylmässä... Lue lisää

Siipikarjanlihan kulutus jatkoi kasvuaan

30.06.2014
Viime vuonna suomalaiset söivät lihaa yhteensä 77 kiloa henkeä kohden, kun mukaan lasketaan riista ja syötävät elimet. Määrä on 0,4 kiloa vähemmän kuin edellisenä vuonna.... Lue lisää

Maistuvaa grillistä

18.06.2014
Juhannus on kotikokkien sesonkiaikaa ja grillit käyvät kuumina mökeillä, pihoilla ja parvekkeilla.

Hyvään tulokseen pääset, kun valmistelet grillauksen huolella. Grilli on kuuma, joten... Lue lisää

Kesän makkaroissa on runsaasti lihaa ja vahvoja makuja

30.05.2014
Hehkuva hiillos ja rapeakuorinen makkara käynnistävät monen suomalaisen grillikauden. Grillimakkaroiden kulutus onkin suurinta alkukesästä ja huipentuu suven suureen juhlaan, juhannukseen.... Lue lisää

Uusi arviointitapa yhdistää ruuan ympäristövaikutukset ja ravitsemuksen

05.05.2014
Ruuan ympäristövaikutuksia pystytään vertailemaan nykyistä tarkemmin, kun uusi arviointimenetelmä yhdistää ruuan ravintosisällön ympäristövaikutuksiin. Menetelmä ottaa huomioon... Lue lisää

Lampaanlihan kulutus on huipussaan pääsiäisenä

07.04.2014
Viime vuonna Suomessa syötiin yhteensä 3,4 miljoonaa kiloa lampaanlihaa luullisena lihana laskettuna. Kulutus oli aiempien vuosien tapaan suurimmillaan pääsiäisenä, jolloin kulutettiin lähes... Lue lisää

Siipikarjanlihan tuotanto kasvoi ennätyslukemiin vuonna 2013

28.02.2014
Lihaa tuotettiin 388 miljoonaa kiloa vuonna 2013, mikä on reilun prosentin enemmän kuin vuonna 2012. Sian- ja siipikarjanlihan tuotanto kasvoi, mutta naudanlihaa tuotettiin lähes sama... Lue lisää

Suomessa lihaa syödään kohtuullisesti ja lähes suosituksen mukaan

24.01.2014
Tuoreissa ravitsemussuosituksissa annetaan suositus punaisen lihan ja lihavalmisteiden käytölle. Punaista lihaa (porsas, nauta ja lammas) ja lihavalmisteita kehotetaan käyttämään kohtuullisesti... Lue lisää
Kuva: Antti Hallakorpi

Kuluttajien käsitys lihan terveellisyydestä on parantunut

19.01.2014
Kuluttajat arvioivat lihan terveellisyyttä Suomen Gallup Elintarviketiedon tekemässä tutkimuksessa, joka selvitti lihan kulutukseen vaikuttavia tekijöitä marraskuussa 2013. Lihaa pidetään... Lue lisää