Lihatiedotus » Media » Tiedotteet

Ajankohtaista

Vuodenvaihteen suolaiset herkut

29.12.2015
Kun vuosi vaihtuu, on juhlan aika. Juhlista uuttta vuotta herkutellen ja kutsu ystäviä ja sukulaisia kylään. Jos et halua valmistella kunnon illallista, tee pieniä herkullisia suupaloja. Ne... Lue lisää

Näin paistat mehevän kinkun

10.12.2015
-  Jos kinkku on pakastettu, varmista
   että se on täysin kypsä ennen paistoa.
  - Testaa kinkkumittarin toimivuus
&... Lue lisää

Pieni joulukinkkusanasto

03.12.2015
Harmaasuolattu kinkku
Suolattu suolalla, joka ei sisällä nitriittiä. Punasuolattu kinkku
Suolattu suolalla, joka sisältää nitriittiä. Suomalaisissa raaoissa (pakastettu tai tuore) kinkuissa... Lue lisää

Joulu maistuu suomalaiselta kinkulta

02.12.2015
Joulukinkun asema suomalaisessa joulupöydässä on vahva. Tänä jouluna kahdeksaan kotitalouteen kymmenestä ostetaan kinkku. Suosituin kinkkutyyppi on juhlakinkku, joka hankitaan noin puoleen... Lue lisää
Broileri-kasvisvokki

Liha on maukasta ja monipuolista ruokaa

26.10.2015
Maukas liharuoka kuuluu arkeen ja se kruunaa juhlan. Liha on aterian sydän, jonka ympärille monipuolinen ateriakokonaisuus kootaan. Liha on myös voimaruokaa, josta saa proteiineja, rautaa,... Lue lisää

Hirvi ja peura, syksyn metsäiset herkut

13.10.2015
Suomessa syötiin hirven- ja peuranlihaa vuonna 2014 noin 1,1, kiloa henkeä kohti. Määrä on 1,4 % koko vuoden lihan kulutuksesta eikä siinä ole tapahtunut muutoksia viimeisen viiden vuoden... Lue lisää

Jauheliha, kotikeittiön klassikko

01.10.2015
Jauhelihakastike on yksi suosituimpia suomalaisen kotiruokia, mutta muutkin jauheliharuuat maistuvat. Noin puolet suomalaisten syömästä naudan- ja sianlihasta syödään jauhelihana. Suosituinta... Lue lisää

Evira suosittelee: Älä tuo villisianlihaa Suomeen

28.09.2015
Afrikkalainen sikarutto on levinnyt Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Puolaan.  Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee, että Suomeen ei tuoda  lainkaan villisianlihaa ja siitä... Lue lisää
Kuva: Lihatiedotus

Syksyn mehukkaimmat kaalikääryleet

04.09.2015
Uuden sadon  kasvikset ja juurekset ovat parhaimmillaan. Yksi syksyn suurista herkuista on kaalikääryleet, joita kannattaa tehdä ainakin kerran syksyssä. 

Perinteiset... Lue lisää

Hävikkiviikko 7.-13.9.2015: Vähennetään yhdessä ruokahävikkiä

03.09.2015
Älä heitä syömäkelpoista ruokaa roskiin. Suomalaisissa kotitalouksissa heitetään ruokaa roskiin noin 24 kiloa henkeä kohden vuodessa ja noin viidennes kaikesta ravintolaruuasta päätyy... Lue lisää

Laatuvastuu-merkki kertoo eläinten terveydestä

01.09.2015
Jo nyt kuluttaja voi valita vastuullisemmin tuotettua sianlihaa     Kuluttajat haluavat tietää, miten ruoka on tuotettu ja minkälaisen elämän possu on elänyt. Viime vuonna sia... Lue lisää
Kuva Antti Hallakorpo

Kesäkokkaaja, muista nämä lihasta

10.07.2015
Vaikka kesä ei ole helteinen, niin vähäisemmästäkin lämmöstä nauttivat ruuassa olevat haitalliset mikrobit. Kun ruokaa tehdään ulkona ja viedään mökeille, elintarvikkeiden oikea... Lue lisää

Siipikarjanlihan kulutus kasvoi edelleen vuonna 2014

08.07.2015
Suomalaiset söivät luullista lihaa 76,6 kiloa henkeä kohden vuonna 2014. Määrä on noin puoli kiloa vähemmän kuin vuonna 2013. Siipikarjanlihan kulutus kasvoi edelleen ja kasvua oli noin kolme... Lue lisää

Grillaa meheväksi - parhaat vinkit herkulliseen lopputulokseen

17.06.2015
Parhaat vinkit herkulliseen lopputulokseen - Valitse laadukkaat raaka-aineet
- Kokeile myös isojen lihapalojen ja kokonaisen broilerin grillausta
- Luullinen liha on tämän kesän kuuminta... Lue lisää

Grillimakkaroiden kulutus on huipussaan juhannuksena

12.06.2015
Grillimakkara maistuu suomalaisille. Eniten makkaroita syödään kesän grillikaudella, noin 70 prosenttia koko vuoden kulutuksesta. Kulutuksen huippu on juhannuksena, jolloin kauppoihin toimitetaan... Lue lisää

Lasten ruokakouluissa opitaan, mistä liha tulee

18.05.2015
Kesän ruokakoulut täyttyvät sadoista innokkaista lapsista. Ruokakouluissa opitaan suomalaisen ruoan alkuperästä, raaka-aineista ja  ruokaketjun toimijoista ruoan reittien kautta. Tänä... Lue lisää

Vappuna grillataan - satoi tai paistoi

27.04.2015
Suomalaiset ovat grillikansaa ja monet käynnistävät grillikauden juuri vappuna, satoi tai paistoi. Vaivattominta on grillata makkaraa, kotikeittiöiden suosituinta grillattavaa. Myös muut sormin... Lue lisää

Suomalaisten lihan kulutus säilyi vakaana vuonna 2014

09.04.2015
Vuonna 2014 Suomessa kulutettiin noin 74,6 kiloa henkeä kohden luullisena lihana laskettuna ja määrä säilyi edellisvuoden tasolla. Myös lihaa syövien määrä pysyi lähes ennallaan, 95... Lue lisää

Pääsiäinen on lampaanlihan huippusesonkia

26.03.2015
Lampaanliha on löytänyt tiensä suomalaisiin pääsiäispöytiin ja pääsiäisenä lampaanlihan kulutus on kovimmillaan. Silloin lampaanlihaa kulutetaan lähes puolet koko vuoden kulutuksesta... Lue lisää
Kuva Antti Hallakorpi

Tutkimus: Karjalanpaisti ja makaronilaatikko ovat kotiruokasuosikkeja sukupolvesta toiseen

24.03.2015
Karjalanpaisti, makaronilaatikko ja karjalanpiirakka ovat suomalaisten suosituimpia lapsuuden kotiruokia. Kolmikko keräsi lähes 40 % kaikista annetuista äänistä.

Suomalaisi... Lue lisää

Evira muistuttaa: Siipikarja on suojattava lintuinfluenssalta

26.02.2015
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira muistuttaa, että siipikarja on pidettävä sisätiloissa lintujen kevätmuuton aikana. Suojauksen tarkoituksena on estää lintuinfluenssatartunnat. Siipikarja... Lue lisää

Siipikarjanlihan tuotanto kasvoi jälleen ennätyslukemiin

07.02.2015
Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi ennätyskasvuaan. Viime vuonna Suomessa tuotettiin siipikarjanlihaa reilu 113 miljoonaa kiloa, kaksi prosenttia edellisvuotta enemmän. Valtaosa tuotannosta, yli 90... Lue lisää
Kuva: Teppo Johansson

Suolaa vasta lautasella

05.01.2015
Ruuasta saatavan suolan saantiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suolan sisältämä natrium nostaa verenpainetta. Liharuokia ei silti kannata valmistaa täysin ilman suolaa, sillä jo... Lue lisää