Lihatiedotus » Makkara » Raakamakkarat

Raakamakkarat

Raakamakkarat ovat nitriititttömiä tai perinteistä makkaraa vähemmän nitriittiä sisältäviä makkaroita. Perinteinen raakamakkara on muovikuoreen pakattu siskonmakkara, joka on maultaan mieto ja muistuttaa ulkonäöltään pitkää nakkia. Tarjolla on myös espanjalais- ja saksalaistyyyppisiä maustettuja raakamakkaroita, jotka on pakattu luonnonsuoleen. Ne sopivat hyvin pannulla tai grillissä kypsennnettäviksi.

Tyypillinen siskomakkararuoka on keitto, johon makkarapalleroita puristetaan suoraan kuoresta kypsymään. Siskonmakkarapallerot voi myös kypsentää pannulla ja käyttää lihapyöryköiden tapaan. Kuorta ei syödä.

Perinneruokiin luokiteltava laukkamakkara on myös raakamakkara. Se tehdään sianlihasta, ryyneistä ja perunasta  luonnonsuoleen ja kypsennetään keittämällä.

Raakamakkarat luokitellaan ruokamakkaroiden ryhmään. Pakkauksessa mainitaan, että tuote on kypsennettävä ennen nauttimista.