Lihatiedotus » Lihasta ruoaksi » Pieni pihvisanasto

Pieni pihvisanasto

Chateaubriand
Naudan sisäfileen keskiosan paksusta päästä leikataan poikkisyin 3-4 cm:n paksuisisa viipaleita, jotka paistetaan pannulla halutun kypsyisiksi.

Entrecôte eli välikyljys
Naudan raakakypsytetystä etuselästä tai ulkofileestä leikataan noin 2 cm:n paksuisia pihvejä, jotka paistetaan pannulla tai grillissä puolikypsiksi.

Filee Mignon
Naudan sisäfileen kapenevasta kärjestä leikataan noin 2 cm:n korkuisia pihvejä. Pihvit ovat pieniä, joten yhdessä annoksessa on yleensä kaksi pihviä, jotka tarjotaan usein paahdetun leipäviipaleen päällä.

Lehtipihvi
Naudan ulkofileestä tai -paistista leikatut noin 1,5 cm:n paksuiset viipaleet nuijitaan ohuiksi ja paistetaan nopeasti molemmilta puolilta.

Pippuriphvi
Naudan sisäfileepihvi, jonka pinnalle rouhitaan erilaisia pippureita. Liekitetään usein konjakilla ja haudutetaan kermakastikkeessa haluttuun kypsyysasteeseen.

Sipulipihvi
Hieman lehtipihviä paksumpi pihvi, jonka päälle laitetaan runsaasti haudutettuja sipulirenkaita.

Tournedos
Naudan sisäfileen kapenevasta päästä leikataan noin 5-6 cm korkea pihvi, joka voidaan silavoida tai sitoa muotoonsa paistamisen ajaksi.