Lihan rasva

Lihan sisältämän rasvan määrä ja laatu riippuu lihalajista ja ruhon osasta. Rasvan laatu on yleistä mainettaan parempaa, sillä yli puolet kaikkien lihalaatujen rasvasta on pehmeäää rasvaa.  Osa lihan kovastakin rasvasta on steariinihappoa, jolla ei ole vaikutusta veren kolesteroliin.

Lihan rasvahappokoostumus

Lihan rasvahappokoostumus

Terveydelle edullista pehmeää rasvaa on eniten siipikarjan- ja sianlihassa ja vähiten  naudanlihassa.

Öljyhappo on kertatyydyttymätön rasvahappo ja se laskee veren LDL-kolesterolia
Linolihappo on monityydyttymätön rasvahappo, joka laskee veren LDL- ja nostaa HDL- kolesterolia.
Steariinihappo on tyydyttynyt rasvahappo eikä se vaikuta veren kolesterolipitoisuuteen.
Palmitiinihappo on tyydyttynyt rasvahappo, joka nostaa veren LDL-kolesterolia.