Lihatiedotus » Sianlihan kulutus kasvoi vuonna 2011

Sianlihan kulutus kasvoi vuonna 2011

Suomessa kulutettiin lihaa vuonna 2011 noin 78 kiloa henkeä kohden, kun mukaan lasketaan riistanliha ja syötävät elimet. Sianlihaa syötiin keskimäärin 36,4, naudanlihaa 18,6 ja siipikarjanlihaa 18,2 kiloa. Lampaanlihan kulutus oli 0,7 kiloa, hevosen- ja poronlihan kummankin 0,5 kiloa.

Lihan kokonaiskulutus kasvoi edellisvuodesta noin kaksi prosenttia. Eniten kasvoi sianlihan kulutus, lähes 5 prosenttia ja siipikarjanlihan kulutus 0,5 prosenttia. Naudanlihan kulutus säilyi vuoden 2010 tasolla.

Luvut perustuvat Ravintotaseen vuoden 2011 ennakkotietoihin.

Lue lisää täältä.



Julkaistu: 03.07.2012