Lihatiedotus » A-luokan makkarat katoavat uusien merkintöjen mukana

A-luokan makkarat katoavat uusien merkintöjen mukana

Nykyiset makkaran koostumusta ja A-luokan makkaroita koskevat vaatimukset muuttuvat heinäkuun alusta lähtien. Samalla makkarapaketeista katoaa merkintä "A-luokan makkarasta". Muutos liittyy Suomen ja EU-elintarvikelainsäädännön yhtenäistämiseen.

Vuoden siirtymäajan jälkeen merkintää A-luokan makkarasta ei voi enää käyttää. Makkaraa voi kuitenkin tehdä samalla reseptillä kuin ennenkin. Lihan määrä on jatkossakin käytävä selkeästi ilmi paketeista, myös makkaran rasvan määrä on ilmoitettava.

Leikkele- ja ruokamakkaroita on saanut nimittää A-luokan makkaraksi, kun valmistusaineena käytetyn lihan ja siihen verrattavien valmistusaineiden yhteismäärä on vähintään 63 painoprosenttia valmiista elintarvikkeesta. Lisäksi eliminä on käytetty vain kieltä, sydäntä tai maksaa. Kamaraa ja siipikarjan nahkaa saa käyttää vain 6 painoprosenttia valmiista elintarvikkeesta. Valmistusaineena ei ole käytetty tärkkelystä eikä perunajauhoa.



Julkaistu: 31.05.2012