Makkaroiden rasvapitoisuus

Ruoka- ja leikkelemakkaroita kartetaan usein niiden rasvaisuuden takia. Suomessa makkaroiden rasvan määrä on vähennetty parisen prosenttia vuosikymmenten kuluessa ja suuntaus jatkuu edelleen. Erityisesti rasvaa on vähennetty ruoka- ja leikkelemakkaroista, joissa rasvapitoisuus on nyt 10-20 %. 

Vähärasvaisissa makkaroissa on reilu kolmannes vähemmän rasvaa tavanomaiseen tuotteeseen verrattuna. Esimerkiksi perinteisessä lauantaimakkarassa on hieman vajaa 20 % rasvaa ja kevytlauantaissa rasvan määrä on 9-10 %. 

Perinteisissä grilli- ja lenkkimakkaroissa sekä nakeissa on 17-20 % rasvaa. Meetvurstien rasvan määrä on 35-40 %,  kevytmeetvurstissa rasvaa on 20-25  %. Saatavana on myös alle 10 % rasvaa sisältäviä meetvursteja. 

Eri makkaroiden tarkat rasva- ja energiapitoisuudet selviävät pakkausmerkinnöistä.