Raakamakkarat

Raakamakkarat ovat nitriititttömiä tai perinteistä makkaraa vähemmän nitriittiä sisältäviä ruokamakkaroita. Perinteinen raakamakkara on muovikuoreen pakattu siskonmakkara, joka on maultaan mieto ja muistuttaa ulkonäöltään pitkää nakkia. Maustettujen raakamakkaroiden suosio on kasvanut ja tarjolla on myös espanjalais- ja saksalaistyyyppisiä maustettuja raakamakkaroita, jotka on pakattu luonnonsuoleen. Ne sopivat hyvin pannulla tai grillissä kypsennnettäviksi.

Tyypillinen siskonmakkararuoka on keitto, johon makkarapalleroita puristetaan suoraan kuoresta kypsymään. Siskonmakkarapallerot voi myös kypsentää pannulla ja käyttää lihapyöryköiden tapaan. Kuori on muovia eikä sitä syödä.

Perinneruokiin luokiteltava laukkamakkara on myös raakamakkara. Se tehdään sianlihasta, ryyneistä ja perunasta  luonnonsuoleen ja kypsennetään keittämällä.

Raakamakkarat luokitellaan ruokamakkaroiden ryhmään. Pakkauksessa mainitaan, että tuote on kypsennettävä ennen nauttimista.