Lihavalmisteiden kulutus

Lihavalmisteiden kulutus on edelleen laskusuunnassa. Vuonna 2017 lihavalmisteita syötiin keskimäärin 18,60 kg henkeä kohden. Määrä oli pari prosenttia pienempi kuin vuonna 2016. Eniten kulutettiin edelleen ruokamakkaroita, kuten grillimakkarat, lenkit ja nakit, niiden osuus oli lähes 60 prosenttia koko kulutusmäärästä. Lihavalmisteiden kulutus sisältyy lihan kokonaiskulutusmäärään.

  2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
Ruokamakkarat 10,8 11,20 11,40 11.40 11,90 11,50 11,40 13,70 14,00 13,30 13,89
Leikkelemakkarat 2,00   2,20   2,30   2,50   2,70   3,60   3,80   3,50   3,80   3,80   4,24
Kestomakkarat 0,80   0,70   0,80   0,80   0,80   0,90   0,90   1,30   1,10   1,30   1,26
Täyslihaleikkeleet 4,60   4,60   4,60   4,30   4,40   4,20   4,30   5,50   5,30   5,70   6,14
Erikoisleikkeleet 0,40   0,40   0,30   0,40   0,40   0,60   0,60   0,70   0,70   0,70   0,70
Yhteensä 18,60 19,10 19,40 19,40 20,30 20,80 21,00  24,70 24,90 24,80 26,23

 


Lähteet: Elintarviketeollisuusliitto ry:n  ja Analyse2 Oy:n SELMA-palvelu ja tullitilastot