Lihavalmisteiden kulutus

Lihavalmisteiden kulutus on laskenut viime vuosien aikana. Vuonna 2016 lihavalmisteita syötiin noin 19,1 kg henkeä kohden. Määrä oli pari prosenttia pienempi kuin vuonna 2015. Eniten kulutettiin edelleen ruokamakkaroita, kuten grillimakkarat, lenkit ja nakit, niiden osuus oli yli puolet vuosittaisesta konaiskulutusmäärästä. Lihavalmisteiden kulutusluvut sisältyvät lihan kokonaiskulutusmäärään.

  2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
Ruokamakkarat 11,20 11,40 11.40 11,90 11,50 11,40 13,70 14,00 13,30 13,89
Leikkelemakkarat   2,20   2,30   2,50   2,70   3,60   3,80   3,50   3,80   3,80   4,24
Kestomakkarat   0,70   0,80   0,80   0,80   0,90   0,90   1,30   1,10   1,30   1,26
Täyslihaleikkeleet   4,60   4,60   4,30   4,40   4,20   4,30   5,50   5,30   5,70   6,14
Erikoisleikkeleet   0,40   0,30   0,40   0,40   0,60   0,60   0,70   0,70   0,70   0,70
Yhteensä 19,10 19,40 19,40 20,30 20,80 21,00  24,70 24,90 24,80 26,23

 


Lihavalmisteiden kulutus 19,1 kg / hlö v. 2016

 

Lähteet: Elintarviketeollisuusliitto ry:n  ja Analyse2 Oy:n SELMA-palvelu ja tullitilastot