Lihan kulutus Euroopassa

Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Lisäksi vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen. Kypsänä syödyn lihan määrä on reilu 50 % luullisen lihan määrästä.

Tilastoinnissa on mukana naudan, sian, siipikarjan ja lampaan liha.



Lähde: Elintarviketalous 2016, Suomen Gallup Elintarviketieto Oy. Bulgarian, Kroatian, Kyproksen, Latvian, Liettuan, Maltan, Romanian ja Tsekin tietoa ei ole saatavilla. 
 





 


Lähteet: Elintarviketalous 2016, Suomen Gallup Elintarviketieto ja OECD/FAO Agricultural Outlook

Tilastotietoja EU:n lihamarkkinoista voi lukea komission sivuilta