Ajankohtaista

Lihaa tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä

Viime vuonna lihantuotanto kasvoi ennätyslukemiin broilerinlihan tuotannon kasvun ansiosta. Lihaa tuotettiin yhteensä 404 miljoonaa kiloa, vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.

Broileria tuotettiin reilu 125 miljoonaa kiloa, 7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Naudanlihantuotanto kasvoi hieman ja oli vajaa 87 miljoonaa kiloa. Sianlihaa tuotettiin reilu 190 miljoonaa kiloa, noin prosentin vähemmän kuin vuonna 2015.

Lähde: Luonnonvarakeskus, 24.2.2017

Lihasta ruoaksi

Lihasta ruoaksi

Lihasta saa hyvää ja maukasta ruokaa nopeasti ja vaivattomasti, mutta myös hitaasti hauduttaen. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun valitsee sopivaa lihaa valmistettavaan ruokaan.

» Lue lisää

Liha ravitsemuksessa

Liha ravitsemuksessa

Maukas ja tasapainoinen ruokavalio tukee terveyttä ja hyvää oloa. Liha kuuluu monipuoliseen ruokavalioon ja on hyvä ravintoaineiden, erityisesti proteiinin ja raudan lähde.

» Lue lisää

Laatu ja turvallisuus

Laatu ja turvallisuus

Lihaketjussa tehdään jatkuvaa työtä laadun varmistamiseksi. Kuluttajalle laadukas ruoka on kotimaista, vastuullista, tuoretta ja maukasta. Laatua ovat myös ruoan puhtaus, terveellisyys ja eläinten kasvuolot.

» Lue lisää

Lihaosaajaksi?

Liha-alan osaajia tarvitaan monenlaisissa organisaatioissa. Eniten luonnollisesti liha- ja ruokateollisuuden yrityksissä, mutta myös muut tahot hyötyvät lihaosaajien taidoista.