Puhtaalla grillillä on ilo grillata

Julkaistu 09.07.2018

Grillaaminen on kivaa ja lähes kaikkea voi grillata: lihaa, makkaraa, juustoa, leipää, kasviksia ja hedelmiä. Grillin puhdistaminen ei ole kovin kivaa. Puhdistaminen on kuitenkin tarpeen, sillä vain puhtaalla grillillä saa kunnon kesäherkkuja. Siksi grilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen.

Helpoiten grilli puhdistuu, kun se on vielä vähän lämmin. Silloin palanut ruoka irtoaa ilman suurta jynssäämistä ja teräsharjalla hankaamista. Laiskan jynssääjän pelastavat ritilän päälle laitettava leivinpaperi, folio tai foliovuoat. Niitä käyttämällä ruoka ei pala kiinni ja grilli pysyy siistimpänä koko grillikauden ajan.

Maltti on valttia grillauksessakin

Kevyen lempeä ja maltillinen kypsennys on parasta kaikille grilliruuille. Isot lihapalat, esimerkiksi ribsit, kannattaa kypsentää ensin uunissa tai keittämällä ja antaa vasta viimeinen silaus grillissä. Näin tuote säilyy mehukkaana ja herkullisena.

Turvallisuus on tärkeää. Kunnon grillaaja varaa grillin viereen riittävät sammutusvälineet. Jos leivinpaperi syttyy palamaan, se sammuu sulkemalla grillin kansi.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen(at)lihatiedotus.fi

 

» Takaisin uutisiin

Lisää uutisia