Mitä Suomessa syötiin vuonna 2017?

Julkaistu 29.06.2018

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 160 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 81 kiloa lihaa, 80 kiloa viljaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia.

Lihan kokonaiskulutus pysyi suunnilleen samana kuin edellisvuonna, 81 kilossa * henkeä kohti, kun mukaan lasketaan riista ja syötävät elimet. Siipikarjanlihan kulutus kasvoi kuusi prosenttia vuodesta 2016. Kulutuksen kasvu on jatkunut jo toistakymmentä vuotta peräkkäin. Myös naudanlihan kulutus kasvoi, lisäystä edellisvuoteen on prosentin verran. Sianlihan kulutus oli nelisen prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Luonnonvarakeskus Luke

* luullista lihaa. Kun määrästä vähennetään luut ja hävikki, syötävän lihan osuus on reilu puolet luullisen lihan määrästä.

» Takaisin uutisiin

Lisää uutisia