Mistä tunnistaa suomalaisen lihan?

Julkaistu 21.09.2018

Suomalaisen lihan tunnistaa parhaiten pakkauksista, sillä pakkaukseen pitää merkitä aina raa’an lihan alkuperä.

Alkuperämaa kerrotaan myös raakalihavalmisteesta, esimerkiksi marinoidusta lihasta. Alkuperä ilmoitetaan myös silloin, kun lihaa käytetään pakattujen elintarvikkeiden, esimerkiksi valmisruokien ainesosana.

Helppoa, kun malttaa hetken tutkia pakkausmerkintöjä. Vielä helpommaksi suomalaisen lihan tunnistamisen tekee monen lihapakkauksen päällä oleva tuottajan nimi ja paikkakunta. 


Valitse suomalaista lihaa. Se on puhdasta, turvallista, vastuullisesti tuotettua ja jäljitettävää. Se tuo myös työtä, hyvinvointia ja ruokaturvaa koko Suomelle.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi

» Takaisin uutisiin

Lisää uutisia