Aineistot

Lihatiedotuksen aineistot sopivat hyvin opetus- ja neuvontakäyttöön, mutta toimivat hyvin myös kotikeittiöissä. Aineisto on maksutonta eikä toimituskuluja peritä. Postituspäivä on keskiviikko, poikkeuksena heinäkuu, jolloin toimisto on suljettu.

Jos haluat pikatoimituksen, soita numeroon 050 560 2567.

Kotikeittiön lihaviikko

Kotikeittiön lihaviikko

Herkullisia liharuokareseptejä viikon jokaiselle päivälle.

Syötävän hyvä lihaopas BROILERI ja KALKKUNA

Syötävän hyvä lihaopas BROILERI ja KALKKUNA

Oppaassa esitellään broilerin ja kalkkunan myytävät lihapalat. Oppaassa myös käsittely-, kypsennys- ja ruokaohjeita sekä tietoa broilerin- ja kalkkunanlihan ravintosisällöstä.

Syötävän hyvä lihaopas NAUTA

Syötävän hyvä lihaopas NAUTA

Oppaaseen on koottu yleisimmät naudan myytävät lihapalat ja sen avulla on helppo valita oikea vaihtoehto oikeanlaiseen liharuokaan. Oppaaseen on myös koottu herkullisia ruokaohjeita, kypsennysohjeita sekä maustamis- ja marinointivinkkejä.

Syötävän hyvä lihaopas PORSAS

Syötävän hyvä lihaopas PORSAS

Oppassa esitellään porsaan myytävät lihapalat. Se auttaa  tunnistamaan eri ruhonosat ja valitsemaan niille oikeat valmistustavat. Oppaaseen on koottu lisäksi herkullisia ruokaohjeita sekä pieni sikasanasto.

Naudan ja sian myytävät lihapalat JULISTE

Naudan ja sian myytävät lihapalat JULISTE

Julisteessa esitellään naudan ja sian myytävät lihapalat. Julisteen koko on A2 (420 x 594 mm) ja se toimitetaan taitettuna kokoon A4.

Tiesitkö tämän lihasta? -esite

Tiesitkö tämän lihasta? -esite

Tiivis tietopaketti (A4, 2-puoleinen) lihan ravintosisällöstä, käytöstä  ja kypsennyksestä. Sidottu repäisylehtiöksi ja yhdessä lehtiössä on 30 esittettä. Tilausyksikkö on 1 lehtiö.

Rautaisannos hyvinvointia

Rautaisannos hyvinvointia

Raudanpuutos voi johtua monesta syystä. Yksipuolinen ruokavalio saattaa aihettaa sen, että rautaa ei saa riittävästi ruuasta. Oppasssa kerrotaan, mistä ruoista rautaa saa parhaiten, kuinka se imeytyy ja mihin sitä  tarvitaan.

Valitse hyvää - älä piilota rasvaa

Valitse hyvää - älä piilota rasvaa

Rasva kuuluu hyvään ruokavalioon. Ruoan rasvan laatu on hyvä, kun se on pääosin pehmeää.  Lihan rasvan rasvan määrä ja laatu vaihtelee lihalajeittain, mutta noin puolet lihan rasvasta on pehmeää.

Valitse sianliha alkutuotantotavan perusteella

Valitse sianliha alkutuotantotavan perusteella

Esitteessä kerrotaan, millä tavoin tuotettua sianlihaa kaupasta voi ostaa. Lisäksi esitteeseen on koottu kuhunkin tuotantotapaan liittyvät lainsäädännön vaatimukset sekä lainsäädännön ylittävät erityislupaukset.

Tilaajan tiedot